Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Aalten 9 december: Wereldlichtjesdag

30-11-2018

We geven onze kinderen een lichtje op zondagavond 9 december 2018

Wereldlichtjesdag wordt gehouden op iedere tweede zondag in de maand december. December is de “donkerste” tijd van het jaar. Niet alleen de schemering valt vroeg in. Vanwege alle feestdagen kan de maand ook als donker aanvoelen als men te maken heeft met een groot verdriet en het gemis van een kind.
Door stil te staan bij deze overleden kinderen hopen de medewerkers van GUV, nabestaanden een lichtpuntje te bieden in deze donkere dagen.

Historie
Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind, ook al is het volwassen, blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat men niet alleen is met het verdriet.
World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden nu over de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen aangestoken voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven, is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

Herinnering
Een belangrijk onderdeel is ook het noemen van de namen van de overleden kinderen. Ook als men zijn kind nog geen naam heeft kunnen geven bij overlijden, zal daar door GUV zorgvuldig aandacht aan worden besteed. Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Dat kunnen ouders zijn die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden en vrienden.

Programma
Om18.45 uur is iedereen van harte welkom bij GUV Uitvaartzorg, Romienendiek 2a, 7122 PA Aalten.
De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 met een lichtritueel en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om koffie/thee te drinken. Toegang en koffie/thee zijn gratis.
Het lichtritueel zal buiten plaats vinden, dus zorg voor warme kleding. Als iemand slecht ter been is of niet lang kan staan kan dit vermeld worden bij het aanmelden, dan zorgt GUV voor een zitplaats. Bij slecht weer wordt er naar binnen uitgeweken.

Iedereen kan zich aanmelden.
Aanmelden kan door te mailen naar: thema@guv.nl of door te bellen met 0800-0809. Wilt u uw eigen (klein-)kind herdenken met naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 6 december).

Naar boven

 Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de hulp! Het is fijn dat er iets bestaat waar ik terecht kan met vragen en waarvan ik denk dat het onafhankelijk is. Het heeft mij in elk geval enorm geholpen. Vriendelijke groeten,  

Tineke
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube