Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Apeldoorn 27 november: Zorg in het hospice

06-11-2018

Wanneer iemand te horen krijgt dat het einde nabij is, breekt een onzekere periode aan. De zorg in die periode is zwaar en wordt intensiever als het levenseinde nadert.
Als thuis sterven niet mogelijk of gewenst is, kunnen mensen hun laatste levensfase doorbrengen in een hospice. Hier staat kwaliteit van leven en sterven centraal in een huiselijke omgeving.
Hoe wordt deze zorg geboden in de drie hospices in onze regio? Hoe gaat een opname in zijn werk? Zijn er kosten aan verbonden? Deze vragen worden beantwoord en er is ruimte voor uw vragen.

Gastsprekers: Erna van Roekel, Hospice Casa Vera Epe, Jolanda de Hoog: Hospice Apeldoorn, Mira Holtman: Hospice de Spreng Beekbergen.

Wat is Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden voor dit thema zijn van harte welkom. Het netwerk palliatieve zorg Oost Veluwe organiseert deze avonden in de gemeente Apeldoorn. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners en vrijwilligers aanwezig van de Kap en hospice Apeldoorn. Deze avond wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn.

Meer informatie
Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.
Website: www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostveluwe
Telefoon: 06- 36581651

Volgende bijeenkomsten in 2019
22-01-2019 Mindfulness
26-03-2019 Manieren van afscheid nemen
28-05-2019 De Veluwse Wensambulance
23-07-2019 Dialoogbijeenkomst; van betekenis tot het einde
25-09-2019 Omgaan met pijn
27-11-2019 Aandacht voor levensvragen

Naar boven

 Veel dank voor al uw assistentie, want zonder de informatie over de grafrusttermijn die u me had gestuurd was het waarschijnlijk niet gelukt. 

Ellen van Rijn, Deventer