Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Breda 17 maart: Lezing De weduwe en de Dokter

11-03-2019

Mariska van Veenen en Margot Verkuylen hebben elkaar gevonden in hun missie om het praten over doodgaan normaler te maken. Deze interactieve lezing gaat over hoe je dat doet, het hebben over doodgaan.

Als de dood nadert en het leven bedreigd wordt, vraagt dit om palliatieve zorg. Om goede palliatieve zorg te verlenen is het belangrijk dat deze zorg tijdig wordt ingezet. Dit gebeurt in de praktijk nog lang niet altijd. Het is in de maatschappij nu eenmaal niet gewoon om over het levenseinde te praten.

Doodgaan doen we allemaal, maar weinig Nederlanders bespreken met hun naasten en hulpverleners welke voorkeuren zij hebben rond zorg en behandeling in de laatste levensfase. Wanneer start de palliatieve fase nu eigenlijk? Hoe bespreek je dat? Hoe praat je met elkaar over de laatste levensfase en de dood? Wat kom je bij jezelf tegen als je het over doodgaan hebt? Wat is palliatieve zorg? En welke medische beslissingen rond het levenseinde kunnen gemaakt worden? Wat is bijvoorbeeld palliatieve sedatie? En wat is het verschil met euthanasie?

U kunt zich aanmelden voor deze lezing op de website van van Zuylen.

Naar boven

Bedankt voor de goede informatie en de tijd die ervoor is genomen, heel veel dank.

Anoniem
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube