Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Deventer 20 maart: Lezing over euthanasie

06-03-2019

LEZING OVER EUTHANASIE IN UITVAARTCENTRUM ROELOFS
Vredehof Uitvaartverzorging bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid van dit mooie jubileum zal Vredehof het hele jaar door bijzondere activiteiten organiseren, te denken aan lezingen en diverse andere maatschappelijke activiteiten. In het kader van 150 jaar Vredehof organiseert zij op woensdagavond 20 maart a.s. in samenwerking met Herman Bakker Uitvaartzorg en Roelofs Uitvaartverzorging een lezing met de titel ‘Wat iedereen moet weten over euthanasie’.

Euthanasie staat al vele jaren volop in de belangstelling. Dat geldt zeker sinds de 'Euthanasiewet' van kracht is gegaan, in 2002. Toch zijn er ook veel onduidelijkheden. Wanneer kom je voor euthanasie in aanmerking? Wat is de waarde van een euthanasieverklaring? Wie bepaalt wanneer een patiënt 'ondraaglijk en uitzichtloos' lijdt? En hoe verhoudt euthanasie zich tot die andere behandeling waarover ook regelmatig gesproken wordt: palliatieve sedatie.

De lezing wordt gehouden op woensdag 20 maart van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in Uitvaartcentrum Roelofs aan de Diepenveenseweg 76 in Deventer en wordt verzorgd door Rob Bruntink. Rob Bruntink is expert op het gebied van het levenseinde. Hij schrijft als journalist al ruim twintig jaar over palliatieve zorg, euthanasie en hospicezorg. Hij werkte onder meer als vrijwilliger in een hospice. Daarnaast heeft hij een eigen communicatiebureau (Bureau MORBidee), dat gericht is op het 'praten over de dood'.

Aanmelden via events@vredehof.nl. Plaatsen zijn beperkt, dus vol is vol.

Meer informatie op www.vredehof.nl en www.hermanbakker.nl

Naar boven

 Fijn dat u antwoord geeft op zoveel verschillende vragen, dat geeft rust. 

De heer van der Weert
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube