Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Enschede: Waakmanden voor Liberein

07-11-2019

Waakmanden voor Liberein door Vredehof Donatiefonds
Door ondersteuning van het Vredehof Donatiefonds werd het voor de palliatieve afdeling van Liberein mogelijk om zes waakmanden aan te schaffen. Deze manden maken het mogelijk dat de cliënt van Liberein, de familie en naasten nader tot elkaar komen in de laatste fase van het leven. De waakmand bestaat uit verschillende attributen om de zintuigen te prikkelen en het praten over de dood makkelijker te maken. Het idee voor de waakmanden heeft Marc van der Zande, palliatief verpleegkundige bij Liberein, al tijdens zijn opleiding opgedaan. De waakmand is een prachtige manier om de cliënt en zijn familie en naasten iets te kunnen bieden waarin zij antwoorden kunnen vinden of tot nieuwe inzichten kunnen komen. Aan de andere kant geeft het de afdeling handvaten om de kamer meer sfeer te geven en hulp te bieden bij vragen. De terminale fase is immers een korte periode die niet overgedaan kan worden. De waakmand kan eraan bijdragen dat het leven goed kan worden afgesloten.
Op de foto krijgen Elo Gramsbergen, bestuurder van Liberein en Marc van der Zande, palliatief verpleegkundige bij Liberein de waakmanden overhandigd uit handen van Pedro Swier, Algemeen Directeur van Vredehof Uitvaartverzorging.
Meer informatie over het Vredehof Donatiefonds op www.vredehof.nl en meer informatie over zorgorganisatie Liberein op www.liberein.nl

Naar boven

 Bedankt voor de informatie, dat is precies wat wij zoeken! Hartelijk dank! 

Familie de Groot
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube