Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Enschede/Haaksbergen 2 april: Leendert Vrielstichting 40 jaar

04-03-2020

Vrijwilligersorganisatie Leendert Vriel Enschede Haaksbergen viert op 2 april haar 40-jarig jubileum. Vrijwilligers en medewerkers van de stichting vieren het met genodigden van de organisaties waarmee Leendert Vriel samenwerkt en verdere belangstellenden.

De meeste mensen hebben de wens in eigen huis te sterven. Familie en vrienden willen graag bijdragen aan het verwezenlijken ervan. Maar alle gebeurtenissen en emoties in de eindfase kosten heel veel energie. Daarom is het goed dat er een vrijwilligersorganisatie is die de zieke en mantelzorgers kan steunen.

Leendert Vriel richt zich op het “er zijn” voor de patiënt die niet meer lang te leven heeft en voor de verzorgenden eromheen. Vrijwilligers die goed zijn opgeleid komen thuis en nemen de taken van de mantelzorgers over gedurende de dag en/of de hele nacht. Zij verzorgen de zieke en staan open voor gesprekken als de patiënt daar behoefte aan heeft. Na een ongestoorde nachtrust kunnen de mantelzorgers weer beter de dag aan.

Ieder kan bij Leendert Vriel hulp vragen: de zieke zelf, mantelzorgers, thuiszorgorganisaties en huisartsen. Een coördinator van Leendert Vriel komt dan kennis maken, uitleggen welke steun verleend kan worden en zorgen voor inschakeling van haar vrijwilligers. Er zijn geen kosten aan de hulp verbonden.
De vrijwilligers zijn zeer gemotiveerd voor hun inzet. Zij worden opgeleid en hun training wordt jaarlijks aangevuld. Vaak zijn persoonlijke ervaringen met afscheid nemen reden actief te worden bij Leendert Vriel. Zij zijn gedreven zich in te zetten voor mensen die afscheid van het leven gaan nemen. Zij steunen elkaar, worden begeleid door twee coördinatoren en door de bestuursleden die hun organisatorische werk gratis inbrengen.
Ook heeft Leendert Vriel Enschede Haaksbergen getrainde vrijwilligers die personen bijstaan na het verlies van een dierbare. Zij verzorgen rouwbegeleiding individueel en voor groepen. De deelnemers ervaren contact met lotgenoten als helend.

Graag draagt Leendert Vriel nu en in toekomst bij aan de kwaliteit van de eindfase van het leven door aandacht voor de zieke en zijn mantelzorgers en aan een goed rouwproces. Hoe meer vrijwilligers Leendert Vriel heeft, hoe meer personen zij kan bijstaan. De vrijwilligers ervaren het werk als dankbaar.

De viering van het jubileum is op donderdag 2 april 2020 in de Ontmoetingskerk

Ontvangst vanaf 14.30 uur. Een afwisselend programma start om 15 uur met als hoofdspreker Margot Verkuylen. Haar voordracht is veelbetekenend getiteld: “Samen”. “Bespreking van aspecten van palliatief terminale zorg voor mensen thuis, gezien door de ogen van een specialist ouderengeneeskunde”. De presentatie wordt omlijst met optredens van Regine Hilhorst, bekend van Theatergroep de Nieuwe Koning, met Bert van der Veen aan de vleugel. Gijs van Schoonhoven speelt feestelijke stukken op het orgel. Het programma sluit met een hapje en een drankje. Einde 17.30 uur.

Voor belangstellenden zijn nog beperkt plaatsen beschikbaar. Honorering van aanmelding vindt plaats op volgorde van binnenkomst via lustrumlv40@leendertvriel.nl

Kijk hier voor het volledige programma.

Naar boven

        Dank jullie wel! Ik ga beide instanties benaderen en ben zeker weer verder geholpen. Fijn dat jullie er voor me zijn.     

Ilse
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube