Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Gedichtenbundel De troost van het gedicht gelanceerd

06-06-2019

De troost van het gedicht  Een bundel met 10 gedichten waarin mensen, betrokken bij verlies, ons deelgenoot maken van hun gedachten over verlies en troost. 

Troost is het overkoepelend thema in 2019. Het Netwerk Palliatieve Zorg Salland organiseert diverse mooie evenementen rond dit thema, waaronder lezingen, wandelingen, symposium, human library, etc. Op de website kunt u binnenkort het gehele programma lezen. Het netwerk doet dit samen met diverse partijen, waaronder de Bibliotheek Deventer, vrijwilligersorganisatie Humanitas, Stadshartkerken, Carinova Steunpunt Mantelzorg en Monuta Wilco Leukenhaus.
 
Rondelen 
De gedichtenbundel bestaat uit tien rondelen, een dichtvorm. Vorig jaar organiseerde het Netwerk Palliatieve Zorg Salland het symposium ‘vingerafdruk van verdriet’. Spreker was Manu Keirse, klinisch psycholoog en expert rouwverwerking en palliatieve zorg. Deelnemers van het symposium volgden een workshop wat leidde tot deze indrukwekkende gedichtenbundel. Manu schreef het voorwoord; ‘Hoe een mooi gedicht draden kan geven om de herinneringen die in je leven bijeen te houden’.
 
Kettingkaart 
Via een digitale kaart kan de gedichtenbundel worden gedownload. De ontvanger van de kaart stuurt deze door naar iemand anders met de inzet dat zoveel mogelijk mensen kennisnemen van deze indrukwekkende gedichtenbundel. De bundel wil uitnodigen voor een gesprek over eigen herinneringen, eigen verlies, verdriet en de vele vormen van troost. Wilt u de kaart ontvangen, dan kunt u mailen naar npzsalland@dz.nl

U kunt meer lezen op de website van het Netwerk Palliatieve Zorg Salland

Naar boven

Bedankt voor de goede informatie en de tijd die ervoor is genomen, heel veel dank.

Anoniem
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube