Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Veelgestelde vragen

Terug naar overzicht pdf

Hoe betaal ik mijn uitvaart?

Er zijn verschillende manieren om uw uitvaart te bekostigen. Dat kan bijvoorbeeld uit spaargeld, uit een overlijdensuitkering of door middel van een lijfrente- of levensverzekering. Bent u in loondienst of ontvangt u een uitkering, dan ontvangt u (of eigenlijk uw nabestaanden) wellicht na uw dood een (belastingvrije) overlijdensuitkering van drie maanden salaris of uitkering, waarmee de uitvaart bekostigd kan worden.

Een andere mogelijkheid waar veel mensen gebruik van maken is het afsluiten van een uitvaartverzekering. De reden om een verzekering af te sluiten is vaak niet zozeer dat men het geld niet heeft, maar meer dat men het plezierig vindt de zorg voor de uitvaart uit handen te geven.

Een natura-uitvaartverzekering, een kapitaalverzekering of een combinatie van deze twee verzekeringsvormen dekken de meeste kosten van de uitvaart. Ondanks zo’n verzekering moet er toch vaak nog worden bijbetaald. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiezen veel mensen namelijk voor het ‘basispakket’. Als ze dan – jaren later – komen te overlijden, willen de naasten vaak toch net iets meer dan wat er in dat basispakket is vastgelegd. Er zijn ook mogelijkheden om de uitvaart vooruit te betalen.

Meer lezen over de kosten van een uitvaart:
Kosten van een uitvaart, een overzicht. 
Wat zijn de kosten van een uitvaart?
Hoe kan ik de kosten van een uitvaart verlagen?

Meer informatie?
In ons informatieboek vindt u over diverse onderwerpen uitgebreide informatie. U kunt het informatieboek hier downloaden.
Om een antwoord te krijgen op uw persoonlijke situatie kunt u ons altijd kosteloos mailen of bellen.

Naar boven Meer informatie? Bel gratis 0800 - 4444 000 of mail ons uw vraag.

 Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de hulp! Het is fijn dat er iets bestaat waar ik terecht kan met vragen en waarvan ik denk dat het onafhankelijk is. Het heeft mij in elk geval enorm geholpen. Vriendelijke groeten,  

Tineke
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube