Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Nijkerk 16 maart: Landelijke dag OOK

19-02-2019

De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) organiseert op zaterdag 16 maart aanstaande een dag voor ouders van uit heel Nederland, die troost, herkenning en perspectief zoeken na het overlijden van hun kind(eren). De landelijke dag wordt gehouden in Nijkerk bij congrescentrum De Schakel.

Het programma start in de ochtend met een lezing door Leo Fijen. Leo is programmamaker voor KRO-NCRV. De lezing die hij geeft zal een interactief karakter hebben; na een inleiding zal Leo de ouders en broers/zussen gelegenheid geven om nader kennis te maken met elkaar. Want ouders herkennen elkaars verhalen en geven andere ouders daarmee ook troost en perspectief.
De dagvoorzitter is Peter van Hest, lotgenoot en vrijwilliger van OOK. Namens de Verbonden Broers en Zussen spreekt Lynn Kraaijeveld. In de middag organiseren de Verbonden Broers en Zussen een eigen programma op dezelfde locatie in Nijkerk.

In de middag kunnen de deelnemers meedoen aan een van de workshops: de thema’s variëren van dichten tot vilten, zingen, yoga en wandelen. Ook is er een spel over rouwen en kunnen aanwezigen in gesprek gaan met Marinus van den Berg en met elkaar. Na de workshops zingt Marleen Mulderij een aantal liederen.
Dagvoorzitter Peter van Hest sluit de dag gezamenlijk af rond 16.30 uur. Daarna is iedereen uitgenodigd voor een borrel tot 17.30 uur.

Meer informatie en aanmelden
De landelijke dag is bedoeld voor ouders van een overleden kind. Zij kunnen zich vooraf aanmelden via de website van de vereniging. Er zijn geen kosten aan deelname gebonden. 
De dag wordt om 11 uur geopend, de deuren gaan al om 10.15 uur open. De dag is rond 17 uur afgelopen. Het is tevens mogelijk om slechts een deel van de dag aanwezig te zijn. De Landelijke Dag van de vereniging Ouders Overleden Kind staat open voor alle ouders, broers en zussen van overleden kinderen, wel of geen lid van de vereniging.

Naar boven

Wat fijn dat jullie me persoonlijk terugbelden, daardoor kon ik mijn vraag iets makkelijker duidelijk maken. Bedankt!

Mw. A. de Graaf-Stapper, Ruinen
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube