Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Veelgestelde vragen

Terug naar overzicht pdf

Wat is een kapitaalverzekering?

De  kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en van de prijzen in uw regio, maar een gemiddelde uitvaart kost in Nederland al gauw zo’n 5.000 tot 7.000 euro. Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van een uitvaart. Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een natura-uitvaartverzekering, en een kapitaalverzekering.

Kapitaalverzekering
Bij een kapitaal-uitvaartverzekering keert de verzekeraar een geldbedrag uit aan de nabestaanden. Met dat bedrag kan de uitvaart verzorgt worden. Nabestaanden hebben de volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Het bedrag hoeft dus niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart.
De hoogte van het verzekerd bedrag kan vooraf bepaald worden. Op die manier kunt u dus voor een sobere of meer uitgebreide uitvaart kiezen.
De nabestaanden schakelen bij het regelen van de uitvaart zelf een uitvaartverzorger in en in overleg met hem/haar wordt de uitvaart vormgeven.

Wat als de kosten voor een uitvaart hoger worden?
U moet er rekening mee houden dat door inflatie de kosten van de uitvaart steeds hoger worden, terwijl uw verzekerde bedrag niet hoger wordt. Het is aan te raden om de 5 jaar na te gaan of het verzekerde bedrag nog voldoet.

Wat als het uitgekeerde bedrag niet hoog genoeg is?
Het kan voorkomen dat de hoogte van het uitgekeerde bedrag op het moment van overlijden niet voldoende blijkt te zijn om de wensen in te vullen. Zeker bij lang geleden afgesloten verzekeringen kan dit het geval zijn. De nabestaanden zullen dat verschil dan nog bij moeten betalen.

Meer informatie?
In ons informatieboek vindt u uitgebreide informatie over diverse onderwerpen.
Wanneer u informatie wilt over uw persoonlijke situatie kunt u ons ook mailen of bellen

Naar boven Meer informatie? Bel gratis 0800 - 4444 000 of mail ons uw vraag.

 Hartelijk dank voor de voortreffelijk verzorgde informatie. Ik weet wat mij te doen staat!  

Nicole Jansen, Dongen
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube